pysznejedzenie

Wszystko odbywa się po prostu, najpierw potrzebujemy następujących składników: kwaśne mleko lub kefir - 0,5 litra; olej roślinny - 4 łyżki. l.; mąka - 3 łyżki. l.; jajko - 1 szt.; masło (do natłuszczenia patelni); soda oczyszczona 0,5 l; sól, cukier. Stwórz kulinarne „arcydzieło” Dzięki temu przepisowi nauczysz się, jak zrobić naleśniki niezbyt tłuste, ale bardzo puszyste. Zaczynamy gotować: wlej kefir, olej roślinny do pojemnika, rozbij jajko. Trochę soli, cukru, wszystko wymieszaj. Dodaj trochę mąki do powstałej mieszanki i dokładnie wymieszaj, aby usunąć pojawiające się grudki. Dodaj sodę oczyszczoną, wymieszaj i odstaw ciasto na około 10-15 minut do wyrośnięcia. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy warzywem lub masłem. Nie dodawaj za dużo oleju, inaczej naleśniki będą się ciekły. Jak tylko produkt się zrumieni, odwróć go i smaż przez kolejne 3 minuty.smile



Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl